Άνθρωπος, ο Πολλά Υποσχόμενος και ο Ριγμένος στο Τίποτα!!

Ο συσχετισμός ανθρώπου και υπολογιστή που σε λίγο θα προχωρήσω, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των σεμιναρίων αυτογνωσίας που κάνω και πιστεύω ότι θα βοηθήσει αποτελεσματικά τους νέους ανθρώπους της εποχής, που αδύναμοι, ευρισκόμενοι στο μέσον μιας δίνης παραπληροφοριών  και ακατανόητων συμβάντων,  αδυνατούν να καταλάβουν τον Κόσμο και κυρίως τον Εαυτό τους, το πολυτιμότερο πράγμα που κατέχουν σ’ όλη τους την ζωή!!          Χωρίς την κατανόηση Εαυτού και του περιβάλλοντος που βρισκόμαστε, είναι αδύνατον να ευδαιμονήσουμε. ΚΑΙ ένας δυστυχισμένος  άνθρωπος είναι κακός σ’ όλα.

Ευδαιμονισμός δε για μένα Είναι,  Να Είσαι ο Εαυτός σου και να αντιμετωπίζεις το σύνολο των συμβάντων της Ζωής  Ευφυώς.

Επιθυμώ δε να ξεκινήσω τον Λόγο μου με την δήλωση πως σε μια τέτοια προσπάθεια, εντελώς νέα στο είδος της, σίγουρα θα είμαι ανεπαρκής στις περί υπολογιστών περιγραφές μου διότι δεν γνωρίζω πολλά επ’ αυτών. Γνωρίζω όμως πολλά για τον άνθρωπο και τις λειτουργίες του σώματός του. Τούτο σημαίνει πως εσείς, οι πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες υπολογιστών από εμένα, έχετε όλο το δικαίωμα να προσθέσετε και αναπτύξετε την νέα ιδέα στα μέτρα των δυνατοτήτων σας, αλλά σας ζητώ να το κάνετε πάντα μέσα στα πλαίσια της αίσθησης φιλανθρωπίας.

Διότι ο Άνθρωπος είναι Συνδημιουργός του Κόσμου με απεριόριστες  δυνατότητες Έργου στην Ύλη και το Πνεύμα ή την «Ενέργεια».

Το σεμινάριο αυτογνωσίας που κάνω στηρίζεται στην σαφή κατανόηση του Εγώ και του Σώματός  μας και τούτο διότι ένα μέρος του Εαυτού μας είναι το Εγώ του, δηλαδή το Πνεύμα του και ένα δεύτερο το Σώμα και οι Αισθήσεις του. Σύμφωνα δε με την Κβαντική Φυσική και τα Δύο Είναι εν Δυνάμει ιδιότητες που αναδύονται μέσα από το Κβαντικό Κενό.

Και τα ερωτήματα που θέτω σ’ εσένα αναγνώστη και στους Ακαδημαϊκούς είναι τα εξής.

Δύναται να υπάρξει οποιοδήποτε Έργο, υλικό ή άϋλο, ΑΝ ΔΕΝ προϋπάρξει σε μια Σκέψη και Βούληση;

Έχει η Σκέψη και η Βούληση Υλική Υπόσταση;

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 άρχισε σταδιακά μια δυναμική και αποτελεσματική επίθεση εναντίων των θρησκειών και της ανθρώπινης πνευματικότητος γενικά μέσω των πανίσχυρων  ΜΜΕ όλων των κατηγοριών. Οι θρησκείες, βεβαρημένες με τερατώδη εγκλήματα από το παρελθόν υποχώρησαν αδιάφορες και οι εξουσίες, με αντίστοιχα ανήθικα βάρη από τους πρόσφατους πολέμους άρχισαν και αυτές σταδιακά να υποχωρούν απέναντι στα Νέα δέλεαρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  Ένας αέρας ελευθερίας, νέων ιδεών, πλούτου και προόδου, βοηθούμενος από την απαστράπτουσα νέα τεχνολογία και πορνογραφία, ενταγμένος όμως κάτω από την εποπτεία των τραπεζών, άρχισε να φυσά πάνω από τα ψυχικά και υλικά ερείπια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός ο Νέος Αέρας τον οποίο ευτύχησα να ζήσω πολύ καλά σ’ όλα τα στάδιά του, οδήγησε την Ανθρωπότητα σήμερα ΕΔΩ, στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

Και επειδή το σημερινό σημείο Μηδέν είναι μια τερατώδης δυστυχία για την Ανθρωπότητα, απαιτείται η συνειδησιακή της αφύπνιση και αντίδραση, διότι η μη αντίδραση στο Κακό που γίνεται επιτρέπει στο Κακό να αυξάνετε ανεξέλεγκτα.

Και η αποκατάσταση της ισορροπίας ανάμεσα στο Πνεύμα και την Ύλη που εντέχνως διαταράχθηκε από τα διάφορα Υπουργεία Παιδείας και τα ΜΜΕ ανά τον Πλανήτη είναι απαραίτητη.  Διότι Αυτή Είναι η Μορφή του Κόσμου στον οποίο εμφανισθήκαμε και Εμείς οι Άνθρωποι Μέρη Αυτού του Κόσμου της διτότητος  Είμαστε και Κανενός Άλλου. Αν εμείς δεν προσαρμοσθούμε στον Κόσμο, Αυτός θα μας αποβάλει.

Ο επιχειρούμενος συσχετισμός Ανθρώπου και Υπολογιστή, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αποτελεσματικότερα την θέση μας στον Κόσμο και θα αυξήσει τον Σεβασμό και την Αυτοεκτίμηση απέναντι στους Εαυτούς μας.    Αυτό είναι το ζητούμενο της εποχής.

Τι ελπίδα ευτυχίας υπάρχει σ’ έναν άνθρωπο, που μισεί τον Εαυτό του και αδιαφορεί για  τον/ην σύντροφό του,  τα παιδιά του, την Πατρίδα του και την Ζωή του Πλανήτη εκτενέστερα.

Ο αναγνώστης δεν γνωρίζει το παρακάτω φιλοσοφικό συμπέρασμα του Καρτέσιου που από παλαιά έλεγε και οι άνθρωποι μέχρι πρόσφατα πίστευαν.

«Εφ’ όσον έχω σαφή έννοια  Εμαυτού ως Νοούσης και Μη Υλικής Οντότητος και του σώματός μου ως Υλικού και Μη Νοούντος αντικειμένου, Είμαι βέβαιος ότι το ΕΓΩ μου, δηλαδή η Ψυχή μου είναι καθ’ ολοκληρίαν διάφορον του Σώματος και ότι δύναται να Υπάρξει άνευ του τελευταίου» Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, Λήμμα ΕΓΩ.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους ενδιαφερομένους ότι όπως δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τους υπολογιστές χωρίς Data, έτσι και ο Άνθρωπος, δεν είναι δυνατόν να έχει σαφή αίσθηση του Εαυτού και του Κόσμου που βρίσκετε, αν το Εγώ του δεν έχει σαφή συμπεράσματα ή Data ιδεών και θέσεων στην Συνείδησή του.  Και στην προκείμενη περίπτωση, η θέση ή το Data του σεμιναρίου Είναι, ότι η Ψυχή του Ανθρώπου είναι το ΕΓΩ του. Όπως ακριβώς δηλώνεται από τον Καρτέσιο. Και αυτό το Εγώ βρίσκεται στο ανάθεμα όλων των θρησκειών και εξουσιών, διότι οι δούλοι, δεν πρέπει να έχουν ΕΓΩ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον συσχετισμό από το Χάρτ Γουέαρ της ύπαρξής μας, το Φυσικό μας Σώμα.  Τούτο αποτελείται από το σύνολο της σάρκας, των οστών και των οργάνων που το απαρτίζουν και τα οποία έχουν μια καταπληκτική συμβατότητα συνεργασίας μεταξύ τους, όπως ακριβώς τα συμβατά εξαρτήματα ενός υπολογιστή. Το σύνολο των οργάνων του σώματός μας περιέχουν οδηγίες χρήσης και λειτουργίας από τον κατασκευαστή τους. «Το DNA της Γαίας» και τα οποία όργανα  συναρμολογούνται μέσα στον χώρο ευδαιμονίας μιας γυναικείας μήτρας και η οποία ανάμνηση ευδαιμονίας διατηρείται μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Τα αντίστοιχα εξαρτήματα των υπολογιστών συναρμολογούνται σε απρόσωπα εργαστήρια από φτωχούς και δυστυχισμένους εργάτες και κάτω από την εποπτεία μιας σιδηράς νοημοσύνης.     Ο υπολογιστής, από την στιγμή ολοκλήρωσης της κατασκευής του, με τις οδηγίες της ROM μνήμης ενσωματωμένες,  είναι ένας υπάκουος και αποτελεσματικός βλάκας στην υπηρεσία μας.

Αντιθέτως ο Άνθρωπος, γεννιέται μεν με τις ολοκληρωμένες μνήμες λειτουργίας όλων των οργάνων του Σώματός του αλλά έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν έχουν οι υπολογιστές.    Περιέχει εν δυνάμει τον Χρήστη του, πρώτος  σκοπός του οποίου είναι η επιβίωση του σώματος στο οποίο υπάρχει και ο οποίος δύναται να αυτονομηθεί από τον αρχικό του σκοπό μετά το 20ο έτος της ηλικίας του.                                                       Αυτός ο Ενσωματωμένος  Χρήστης Είναι το Εγώ.

Μέχρι την ηλικία των 20 ετών ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός των επί μέρους οργάνων «Χάρτ Γουέαρ» του Σώματός μας και ο οποίος ξεκινά με την πρώτη μας αναπνοή στα σφαγεία των μαιευτηρίων για να τελειώσει με την κατακρεούργηση της ερωτικής μας λειτουργίας στα πορνεία της Νέας Εποχής. Τούτο σημαίνει πως τα Χάρτ Γουέαρ ή όργανα που αποτελούν το σώμα μας δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα Ψυχικές και Οργανικές ανισορροπίες.

Ο σκληρός δίσκος, ο περιέχων τον κώδικα συνεργασίας των ανεξάρτητων οργάνων του σώματός μας βρίσκετε στην παρεγκεφαλίδα και όπως η ROM μνήμη ενός υπολογιστή δεν επιδέχεται παρεμβάσεις εκτελώντας το πρόγραμμά της, έτσι και η παρεγκεφαλίδα, ελέγχοντας τον προγραμματισμό που της επεβλήθη τις πρώτες 10 μέρες μετά τον τοκετό, επιβάλει σταθερά Αυτόν.

Ο Χρήστης των Χάρτ Γουέαρ του σώματός  μας είναι το Εγώ μας, διότι Αυτό σκέπτεται και Αυτό Βούλεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι ηλεκτρονικά σήματα μπητ 0-1 που κυκλοφορούν μεταξύ των οργάνων του σώματός μας και τα οποία εμφανίζονται στην τρισδιάστατη επιφάνεια εργασίας, «το ενορατικό μας κέντρο ή μετωπικό λοβό». Όπου, αφού επεξεργασθούν μέσω της RAM μνήμης από «Το Εγώ» θα νοηματοδοτηθούν από Αυτό σε Data «Νοήματα ή Μνήμες» και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε Εγώ, θα αποθηκευτούν δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε συνείδηση.

Κάθε πλάσμα δημιουργεί την δική του συνείδηση η οποία συμβάλει στην προσωπική επιβίωση και εξέλιξή του. Αυτόν τον τρισδιάστατο Χώρο του ενορατικού κέντρου τον ονομάζω Χώρο Νου διότι εντός του μπορεί να χωρέσει το Σύμπαν και διότι οι Αρχαίοι Στωικοί υποστήριξαν ότι ο Ανθρώπινος Νους είναι απόσπασμα του Κοσμικού Νου.

Η αντίστοιχη λειτουργία γίνεται από τον Χρήστη του υπολογιστή που διαχειρίζεται τις πληροφορίες στην επιφάνεια εργασίας και δημιουργεί τα Data ή την Συνείδηση του υπολογιστή. Όπως ο χρήστης του υπολογιστή βρίσκεται εκτός Αυτού αποτελώντας μια διαφορετική οντότητα που σκέπτεται και βούλεται, το ίδιο και το Εγώ μας. Είναι μια άϋλη παρουσία ανεξάρτητη από το φυσικό μας σώμα, αλλά μέσα στο σώμα μας   και την οποία παλαιότερα ονομάζαμε Ψυχή.

Τα λεγόμενα αστρικά ταξίδια, οι Σαμανικές εκστατικές εμπειρίες, η προτροπή «Αιώνια η Μνήμη Αυτού» στην Χριστιανική εξόδεια ακολουθία,  ο διαχωρισμός της Ψυχής κατά την διάρκεια ατυχημάτων ή χειρουργικών επεμβάσεων από το σώμα, η καθοδήγηση των Ψυχών μετά τον θάνατο από τους ιερείς του Βουδισμού, των βραχμάνων και όλων των πρωτόγονων φυλών του Πλανήτη, δείχνουν μια παλιά αλήθεια που ο πολιτισμός μας λησμόνησε ή απέρριψε διότι έτσι συνέφερε σε κάποιες εξουσίες.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου που στοχεύει πάνω στην κατανόηση του Κόσμου και του Εαυτού και την επανάκτηση της ισορροπίας μας στον Κόσμο των φαινομένων της διτότητος,  όπου δρούμε επιζήμια, αγνοώντας τον πραγματικό Λόγο της παρουσίας μας σ’ Αυτόν…..

 

Γράψε Σχόλιο

27 αναζητήσεις. 0,497 δευτερόλεπτα.