Πως εννοούμε και επιθυμούμαι την ΑΓΑΠΗ την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τον ΕΡΩΤΑ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ να έρθουν στη Ζωή μας.

Οι σκέψεις αυτές έχουν διαμορφωθεί σε βάθος χρόνου,  μετά από πολλές συζητήσεις ανδρών και γυναικών και είναι συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν να βγούμε από τα Τείχη που με πολύ περίσκεψη, χωρίς λύπη, χωρίς Αιδώ, κάποιοι Έκτισαν γύρω μας.

Το Δελφικό Γνωμικό  Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Ε  Τ Ο Ν  Ε Α Υ Τ Ο  Σ Ο Υ ήταν είναι και θα είναι  Το Μέγιστο Προσεγγίσιμο  Αγαθό κάθε θνητού.

Ο  Εαυτός μας είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε στον Κόσμο και η Αυτοαπόρριψη του Εαυτού, που έμμεσα, μέσω των ΜΜΕ, του κινηματογράφου και από ένα πρόστυχο καταναλωτικό μοντέλο Ζωής διδαχθήκαμε να πιστεύουμε, μας έχει οδηγήσει σε  Αυτοκαταστροφικές επιλογές, διότι όταν ένας Άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος στον κόσμο, τότε μισεί τον κόσμο και αδιαφορεί.    Το Δόλωμα της Αυτογνωσίας, θαυμάσια χρησιμοποιήθηκε από τους πανέξυπνους δήθεν Δασκάλους της Ανατολής,  για να έρθουν στη Δύση, να προσβάλουν τις Δυτικές αξίες και να απλώσουν ένα απέραντο δίχτυ Ανατολίτικης σύγχυσης και πολυπλοκότητας, που οδηγεί σε μια αδρανή παθητικότητα και δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Δημιουργική Αρχή της αυτογνωσίας του παρελθόντος.                                                                     Ιδιαίτερα τώρα, που οικονομική κρίση, η υποχώρηση των κρατικών εξουσιών έναντι των ιδιωτών, η εμπορευματοποίηση των πάντων, ο έντεχνος εκχυδαϊσμός του ανθρώπου, η μόλυνση του περιβάλλοντος  και οι κλιματικές αλλαγές,  απαιτούν εγρήγορση και δράση.                                                                                                                                             

Οι παρακάτω Γνώμες  που είναι σαφώς επηρεασμένες από τη Αρχαιοελληνική παράδοση, ανοίγουν  ένα χρήσιμο μονοπάτι Αυτογνωσίας, συνεργασίας, επικοινωνίας και συντροφικότητας, που μας είναι απαραίτητο στις δύσκολες εποχές που έρχονται.                             Πρώτος στόχος της δικής μας προσπάθειας είναι να  εδραιώσουμε  στις μεταξύ μας συναναστροφές, την ευγένεια, την εμπιστοσύνη, την αοργησία, την εκτίμηση, την συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και γενικά τη θετική στάση απέναντι στη Ζωή. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να απελευθερώσουμε τα θετικά μας συναισθήματα, που έντεχνα, χωρίς να το καταλάβουμε, κάποιοι με πανέξυπνους και πρόστυχους τρόπους, εγκλώβισαν στο υποσυνείδητό μας και δεν μπορούν να βγουν και να ομορφύνουν τη Ζωή μας  καταδικάζοντάς μας στη θλίψη το φόβο και τη δυστυχία.

Έντεχνα διδαχθήκαμε να φοβόμαστε τα πάντα και ο φόβος είναι ένα αόρατο συναισθηματικό μαρτύριο που καταστρέφει κάθε χαρά της ζωής. Διδαχθήκαμε να φοβόμαστε και η απελευθέρωση μας από αυτούς τους έντεχνους φόβους, είναι μια πρώτη σταγόνα ευδαιμονίας και χαράς στη Ζωή. Για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αόρατο δυνάστη του φόβου, είναι απαραίτητο να επαναπροσεγγίσουμε το Χαμένο Ισχυρό ΕΓΩ μας, διότι Αυτό χάσαμε και γίναμε έρμαια της τηλεόρασης, των πολιτικών, του Σούπερ Μάρκετ, των ναρκωτικών και του κάθε τυχάρπαστου απατεώνα!! 

Το ΕΓΩ είναι απόσπασμα της Διασκεπτικής, Βουλητικής και Ενορατικής Αρχής του Σύμπαντος. Κανένα  ΕΡΓΟ  δεν μπορεί να εμφανισθεί στον Κόσμο χωρίς Σκέψη Βούληση και ενόραση, επισημαίνοντας ότι το Σύμπαν είναι ΕΡΓΟ.  Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ούτε δύναται να υπάρξει Ζωή στο Σύμπαν χωρίς Σκέψη, Βούληση και Ενόραση και το ΕΓΩ, είναι αυτό που σκέπτεται βούλεται και ενοράτε. 

Αντικαθιστούμε το γνωστό παραπλανητικό  γνωμικό του Καρτέσιου (Σκέπτομαι Άρα Υπάρχω) με το Αρχαιοελληνικό  αντίστοιχο που λέγει «Εγώ Σκέπτομαι και Πράττω Άρα Εγώ Υπάρχω» και τούτω, διότι σκέψη χωρίς πράξη, είναι περιπλάνηση  σε όνειρα χωρίς νόημα.

 ΑΓΑΠΗ:  Το πραγματικό Νόημα της λέξης ΑΓΑΠΗ είναι  ΑΓΩ  το  ΠΑΝ  και εφαρμόζεται έμπρακτα στη Ζωή μας  ως Θετική Αίσθηση, Θετικό Συναίσθημα, θετική Σκέψη, Θετική Πράξη.

<<Εκείνος που Αγαπάει έχει μακροθυμία, έχει και καλοσύνη, εκείνος που Αγαπάει δεν ζηλοφθονεί, εκείνος που Αγαπάει δεν κομπάζει ούτε περηφανεύεται, είναι ευπρεπής, δεν είναι εγωιστής ούτε ευερέθιστος, δεν ανταποδίδει το κακό που του έχουν κάνει. Δεν χαίρεται για το στραβό που γίνεται, αλλά μετέχει στη χαρά για το σωστό. Εκείνος που Αγαπάει σε όλα εμπιστεύεται, για όλα ελπίζει, όλα το υπομένει>>. 

 ΕΡΩΤΑΣ:  Επειδή η αρνητική προπαγάνδα του παρελθόντος και η σημερινή πορνογραφία και πορνεία, έχουν καταστρέψει την πρωτογενή Ερωτική συμπεριφορά του ανθρώπου.

Επειδή ΔΕΝ  είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό, επειδή αυτό το Ερωτικό μειονέκτημα μας στερεί την Πνευματικότητα του έρωτα, και επειδή αυτό το έλλειμμα είναι σημαντικό αίτιο Δυστυχίας σήμερα.                 

Δεχόμαστε την σημερινή μας Ερωτική πραγματικότητα όποια κι’ αν είναι αυτή, και μέσω της πρακτικής εξιδανίκευσης, χωρίς ενοχές και προκαταλήψεις, με οποιαδήποτε ερωτική πρακτική μπορούμε, επιδιώκουμε την πραγμάτωση του ιερού ιδανικού της ένωσης των Ψυχών μέσω του Σαρκικού Έρωτα, φροντίζοντας να μην μεταφέρουμε στη Νέα Γενιά  τα δικά μας προβλήματα.

Ο σεξισμός έτσι όπως επεβλήθη από την διαφήμιση την πορνογραφία και πορνεία, τα ΜΜΕ και τα περιοδικά, έχει καταστρέψει κάθε αυθεντική ερωτική έκφραση του ανθρώπου και η αντιστροφή αυτής της δυστυχίας στο αντίθετό της, είναι ένα πραγματικά  πνευματικό Έργο.

  Γεννηθήκαμε να Αγαπάμε και όχι να Μισούμε. Δυστυχώς μέσα στα σφαγεία των μοντέρνων μαιευτηρίων, όπου, με το βιαστικό κόψιμο της ομφαλίδος, το πέταγμα του νεογέννητου παιδιού στον Καιάδα του βρεφικού θαλάμου και τον τεχνητό θηλασμό, θεμελιώνεται ο οργανικός και ψυχικός εκφυλισμός του νεογεννημένου ανθρώπου.

Είμαστε Συνδημιουργοί του Κόσμου στο Καλό και το Κακό και ο Λόγος της Ύπαρξής μας είναι η Διασπορά της Ζωής από την οποία εκπορευθήκαμε στο Διάστημα.

Είμαστε Συνδημιουργοί του Κόσμου, διότι διαχειριζόμαστε τις δυνάμεις του Σύμπαντος, διότι είμαστε αυτεξούσια όντα του Ουρανού και της Γής, διότι το ΕΓΩ μας είναι απόσπασμα της Διασκεπτικής, Βουλητικής και Ενορατικής Αρχής του Κόσμου και διότι αυτές οι Θείες ιδιότητες του ΕΓΩ, Φωλιάζουν σ’ ένα προς τούτο κατάλληλο φυσικό σώμα, που η Νοημοσύνη του Ήλιου και του DNA της Γαίας συνέθεσαν.                                 

 Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Γεννιέται Άγιος, Μακάριος και Αγαθός.  

Και τούτο, διότι δεν μπορεί η Ζωή να μην είναι Ιερή, διότι η έμψυχη σάρκα του Ανθρώπου συλλαμβάνεται και κυοφορείται μέσα στο Άγιο, Μακάριο και Αγαθό περιβάλλον της θηλυκής Μήτρας και διότι ο Άνθρωπος είναι Συνδημιουργός του Κόσμου και όχι αμαρτωλός και αποτυχημένο είδος, όπως η κάθε είδους προπαγάνδα προσπαθεί να τον πείσει.

 ΕΥΔΟΣ είναι η Αρχαία ονομασία του Σκότους.  Όταν μπροστά στο Εύδος βάλουμε το αρχικό σύμβολο της Ψυχής, τότε έχουμε το Ψ Ε Υ Δ Ο Σ.  Το Ψεύδος είναι το σκοτάδι της Ψυχής.

Η κατάσταση Χάους της σημερινής εποχής, οφείλεται στην επικράτηση του ψεύδους σε κάθε πλευρά της Ζωής μας.                                                                 Το χειρότερο είναι το Ψεύδος προς τον Εαυτό.                                              Η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας και η αποκατάσταση της ορθής και ακεραίας συμπεριφοράς μεταξύ μας, είναι κανόνας Ζωής. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι μεταξύ μας να είμαστε Αληθινοί, τίποτε δεν μπορεί να θεμελιωθεί στο Ψεύδος, το ψεύδος καταστρέφει κάθε ομορφιά της Ζωής.

Κατανοώντας,  ότι η συμπεριφορά μας, Καλή και Κακή, είναι αποτέλεσμα έντεχνου προγραμματισμού   από το πολιτιστικό μοντέλο στο οποίο  γεννηθήκαμε.  Εμείς Ευφυώς,  μέσω ενός άγνωστου Αρχαιοελληνικού αναγραμματισμού,  μπορούμε να αυτοβελτιονόμαστε  σταθερά και αποτελεσματικά κάθε μέρα,  μέχρι να φτάσουμε  σε ένα ικανό επίπεδο αυτοεκτίμησης πρώτα για τον Εαυτό μας και μετά για τους άλλους..    

Ο αναγραμματισμός της λέξης  ΛΑΘΟΣ μας δίδει τις λέξεις  ΑΘΛΟΣ  και  ΘΑΛΟΣ.   

Τούτο σημαίνει ότι, η αναγνώριση και διόρθωση ενός Λάθους στη Ζωή μας, είναι ένας πραγματικός Άθλος. Το επίτευγμα αναγνώρισης του Λάθους μας, μας οδηγεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο Συνειδητότητος από όπου ατενίζουμε τη Ζωή με περισσότερη δύναμη και εμπιστοσύνη στον Εαυτό μας. 

ΘΑΛΟΣ  είναι ο νεαρός βλαστός ενός Φυτού σε εξέλιξη.                           Η αυτοβελτίωση, αυξάνει την ευτυχία μας!!

 Ε Υ Ζ Ω Ι Α:  Το ΕΥ της Ζωής δεν προκύπτει από την συσσώρευση  υλικών αγαθών, αλλά από την ευφυή αντιμετώπιση των δυσκολιών της Ζωής μας και τον θεσμό του Δικαίου.Η ευφυής στάση στη Ζωή είναι μια κατάσταση διαρκούς Ευδαιμονίας, η οποία αυξάνει την αίσθηση της Αυτοεκτίμησης, της Αυτοπροστασίας, του Σθένους και της Αποτελεσματικότητάς μας στη Ζωή.

Στο Σύμπαν υπάρχουν  δύο ειδών  Νοημοσύνης, η Ευφυής και η αντανακλαστική, αντίθετες μεν συμπληρωματικές δε.  Η Ευφυής απαντά στα προβλήματα που προκύπτουν και η αντανακλαστική διαιωνίζει τις λύσεις επιτρέποντας την εξέλιξη να συνεχίσει τον δρόμο της.

 Γ Ι Α   Τ Ο Υ Σ   Ε Θ Ι Σ Μ Ο Υ Σ.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Λεξικό, ΕΘΟΣ,  καλείται η ικανότης παντός όντος εις την επανάληψη.                                                                                        ΕΘΙΣΜΟΣ, είναι η δια της ασκήσεως αποκτηθείσα έξης ή συνήθεια.                                                                                                                                                 ΕΘΙΖΩ, σημαίνει ότι δια της ασκήσεως, κάνω κάποιον να εθιστεί σ’ αυτό που θέλω. Π.Χ. Τσιγάρο, τηλεόραση, κόκα κόλα, αυνανισμό, πορνογραφία, ποδόσφαιρο, αρνάκι ψητό, αυτοκίνητο, άγχος, ποτό, κατάθλιψη, ναρκωτικά, βία, ευδαιμονία, Δυστυχία, πόνο, φόβο, τρόμο, Αγάπη, και Μίσος, μπορώ δε να σας Δηλώσω,  πως το σύνολο της Ζωής μας είναι εθισμοί, σε καλές ή κακές συνήθειες, σε θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. 

Αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα και μέσω αυτής της γνώσης, μπορούμε  να θεμελιώσουμε και να προστατέψουμε έναν καλύτερο Κόσμο!!   

ΕΘΙΜΟΝ, είναι η εκ παραδόσεως συνήθεια η οποία επιβάλλεται αφ’ εαυτού της.                                                                                                               

ΘΕΣΜΟΣ, είναι ο Νόμος, ο Κανών, η Διάταξης, η Τελετή, η Ιεροτελεστία.

ΘΕΣΜΙΟΣ, είναι ο σύμφωνος προς τους Θεούς.

ΘΕΣΜΟΘΈΤΗΣ, είναι ο Νομοθέτης και

ΘΕΣΦΑΤΟΣ, είναι ο υπό του Θεού ρηθείς Λόγος.

Κάθε Εθισμός, Έθιμο και Θεσμός, υπερβαίνει την Βούληση του ατόμου και επιβάλλεται σαν Θεϊκή ή Δαιμονική δύναμη, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα της επιβολής του.

Σημειώστε παρακαλώ πως ο αναγραμματισμός της λέξης ΕΘΟΣ, μας δίδει το ΘΕΟΣ.

Ερώτημα: Είναι ο Εθισμός, το Έθιμο, το Έθος και ο Θεσμός, ανεξάρτητες οντότητες με βούληση και νοημοσύνη;  Όχι είναι η βέβαιη απάντηση.

Ερώτημα:  Από πού λοιπόν αντλούν την δύναμη και νοημοσύνη τους;  Ασφαλώς από εμάς.  Είναι ποτέ δυνατόν να επιβιώσει ο οποιοσδήποτε εθισμός, έθιμο και θεσμός χωρίς την δική μας βούληση;                                   ΟΧΙ είναι η βέβαιη απάντηση.

 Συμπέρασμα: Κάθε Εθισμός, Έθιμο και θεσμός είναι αποτέλεσμα ευφυούς σκέψης και δράσης  και στην συνέχεια τυφλής αισθητικής και Συναισθηματικής αντανακλαστικής επανάληψης. Αυτή η γνώση μας δίδει την δυνατότητα οργάνωσης ενός συστήματος παιδείας θετικής συναισθηματικής συμπεριφοράς, τα αποτελέσματα της οποίας μέσω της υποβολής και της ταύτισης, θα περνούν στις επόμενες γενεές.

Η δύναμη που μας κρατά αιχμάλωτους στους αρνητικούς εθισμούς είναι η ΤΑΥΤΙΣΗ και η Αποταύτιση, η δύναμη που μας απελευθερώνει.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο θετικής συμπεριφοράς και δράσης για τους εαυτούς  και τα παιδιά μας, όπου οι  μεταξύ μας σχέσεις θα διέπονται μόνον από Θετικά Συναισθήματα, χωρίς υλικά ή ηθικά ανταλλάγματα και δεσμεύσεις. Η πλήρωση αυτού του κενού που δεν μπορούμε να βρούμε στο σημερινό κοινωνικό περιβάλλον, θα ενισχύσει την εσωτερική μας ενότητα, αντοχή, αισιοδοξία και βεβαιότητα, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε δυσκολίας εμφανισθεί.

 Υπάρχουν τεχνικές αυτογνωσίας που μπορούν να μας βοηθήσουν να βιώσουμε αυτό το Αγαθό.             

Η Επίκριση, η υποβάθμιση, η περιφρόνηση, η εχθρότητα, τα αρνητικά συναισθήματα, η καλλιέργεια  αντιπαλότητας και σύγκρουσης, η δημιουργία αιτιών διχόνοιας και πολλά άλλα τέτοια, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του Μωσαϊκού Νόμου της αντεκδίκησης, ο οποίος ουσιαστικά κρατά την Ανθρωπότητα αιχμάλωτη εδώ και αιώνες σ’ ένα μαγγανοπήγαδο τυφλής δράσης αντίδρασης, γερά θεμελιωμένο στις αυτόματες αισθητικές και συναισθηματικές αντανακλαστικές αντιδράσεις του φυσικού μας σώματος. Αυτό είναι ένα μέγιστο επίτευγμα του Αβρααμικού Ιερατείου, μέσω του οποίου  Κυριαρχεί στον Πλανήτη εδώ και αιώνες.

 Η δική μας συμπεριφορά, υπό την εποπτεία ενός  τέτοιου αυτοπαγιδευτικού νόμου, δεν οδηγεί πουθενά. Δεν ωφελεί καθόλου να  κατηγορούμε Εβραίους, Άγγλους, Γάλλους και Αμερικάνους, για την δική μας δυστυχία. Ο αναμηρυκασμός της δυστυχίας  την επαυξάνει και δεν την θεραπεύει. 

Η αποδέσμευση από αυτό το μαγκανοπήγαδο δυσαρέσκειας και θλίψης,  θα  είναι ένα πρώτο βήμα στα μονοπάτια της ευφυΐας, της δημιουργικής δράσης και κατ’ επέκταση στην ευζωία, η οποία είναι και το ουσιαστικά Ζητούμενο της Ζωής.    Και να διευκρινίσω το εφικτό.     

Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα ανθρωποποίητο αόρατο δίχτυ οργανικών (σωματικών) εθισμών ή προγραμματισμών, από το οποίο μόνον η επίγνωση και κατανόηση του μηχανισμού εγκατάστασης, μπορεί να μας δώσει τον ορθό τρόπο απελευθέρωσης. Και αυτή η Γνώση Υπάρχει.                                                                                                                                                                                    Πιστεύοντας ότι η ενότητα και επικοινωνία είναι μια καλή λύση στα προβλήματα της κοινωνίας και του ατόμου, προτείνουμε στους Φίλους μας να εφαρμόσουν στις μεταξύ τους σχέσεις τα συμπεράσματα αυτού του φυλλαδίου, να μην μιλάνε αρνητικά για κανέναν, ακόμη και για τους δεδηλωμένους εχθρούς μας και ψύχραιμα, χωρίς τυφλές εξάρσεις, να επιλύουμε  κάθε πρόβλημα ευφυώς.

Θεωρούμε την Δημιουργικότητα του Ανθρώπου, απόσπασμα της Δημιουργικής Αρχής του Κόσμου και ενθαρρύνουμε τους φίλους μας να απελευθερώσουν από την φυλακή του Εαυτού τους αυτό το χρυσό πουλί της Ζωής. Η διαδικασία της εξέλιξης κατευθύνεται από τέλειους Νόμους του Σύμπαντος, τους οποίους πολλές φορές δεν κατανοούμαι, παρά μετά από πολύ καιρώ.

Προσπαθούμε, ώστε κάθε ΛΑΘΟΣ στη Ζωή μας να είναι μια καλή ευκαιρία για αυτοβελτίωση και να μην βαλτώνουμε σε ενοχές. Προσπαθούμε, να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση του περιβάλλοντος  ΕΥΦΥΩΣ, αποφασιστικά και πάντα μέσα στα πλαίσια της θετικής συμπεριφοράς.   Προσπαθούμε να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί σε κάθε πλευρά της Ζωής και ιδιαίτερα απέναντι του Εαυτού μας.                                                                         Η αυτοεκτίμηση είναι πηγή χαράς για όλους.

 

3 Σχόλια προς “Κοινά ιδανικά του ανθρώπου”

Γράψε Σχόλιο

26 αναζητήσεις. 0,348 δευτερόλεπτα.