Είναι η δημιουργία ενός χώρου όπου τα μέλη της Λέσχης θα έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν, να συζητήσουν, να χορέψουν, να αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους, να σκεφτούν το παρελθόν, να φιλοσοφήσουν το σήμερα, να οραματισθούν το μέλλον, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον Εαυτό τους και να ξαναβρούν την χαμένη δύναμή τους.
Στην πρόσκληση που διένειμα, κάνω μια αναφορά στον Έρωτα, λέγω συγκεκριμένα, να ερωτεύονται! Και κάνω το εξής Ερώτημα διευκρινίζοντας ότι η λέξη ερώτημα έχει την ρίζα της στην λέξη Έρωτας, διότι όπως ο Έρωτας γονιμοποιεί τα πάντα στο Σύμπαν κατά το ίδιο και τα ερωτήματα γονιμοποιούν την συνείδησή μας, την θέλησή μας και τα μυαλά μας.
Ερωτώ λοιπόν. Υπάρχει κάποια επίσημη κρατική, επιστημονική, λαϊκή, θρησκευτική, Ψυχιατρική ή πανεπιστημιακή παιδεία για τον Έρωτα.
ΟΧΙ είναι η βέβαιη απάντηση.
Δεύτερο ερώτημα. Που διδάσκονται τα παιδιά μας, που Εσείς διδαχθήκατε τα μυστήρια του Έρωτα, που η ορθή Ερωτική σχέση ανεβάζει την ψυχή μας στον Ουρανό ενώ η πορνογραφία και πορνεία που υφιστάμεθα την κατεβάζει στην κόλαση!!
Σκεφτείτε παρακαλώ και μην τρομάζετε, διότι βρίσκεστε αντιμέτωποι με την κύρια αιτία δυσαρέσκειας που ταλαιπωρεί την ζωή των ανθρώπων στην εποχή μας και σε Εσάς δίδετε η ευκαιρία να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα, να παλέψετε μαζί του και να τον νικήσετε.
Τρίτο ερώτημα: Έχουμε το δικαίωμα να μαζευτούμε να πιούμε έναν καφέ και να συζητήσουμε. Πώς να διασκεδάσουμε, πώς να χορέψουμε, πώς να συνεργαστούμε, πώς να ερωτευθούμε, πώς να σχεδιάσουμε και να ομορφύνουμε την ζωή και το περιβάλλον μας;;
Απάντηση: Ασφαλώς και το έχουμε!!
Τέταρτο ερώτημα: Ποιος μας εμποδίζει να το κάνουμε;;
Απάντηση: Ο Εαυτός μας, οι φοβίες μας, οι ενοχές μας, η άγνοιά μας και οι επαναλαμβανόμενες απογοητεύσεις μας!!
Αυτά είναι τα πραγματικά φαντάσματα που καταδυναστεύουν, απομυζούν και καταστρέφουν την χαρά και την ομορφιά της ζωής.

Ο σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης είναι η δημιουργία ενός πυρήνα που θα κινήσει την όλη προσπάθεια και ο οποίος πυρήνας θα περάσει από ένα σεμινάριο εσωτερικής συγκρότησης. Το οποίο, αφ ενός θα ενισχύσει την βεβαιότητα ότι οι στόχοι της υπό σύσταση Λέσχης είναι εφικτοί και αφ ετέρου θα δέσει τον ψυχικό κόσμο του πυρήνα ώστε να επιτύχει στο Έργο που θα αναλάβει. Η συμμετοχή στο σεμινάριο συγκρότησης του πυρήνα είναι μόνον τα έξοδα εστίασης και η διάρκειά του ένα Σαββατοκύριακο.

Ζούμε σε μια εποχή φόβου, ψεύδους, ενοχών, βίας, ερωτικών αυθαιρεσιών, αδυναμίας και άγνοιας ως προς την αντιμετώπιση όλων αυτών αρνητικών συναισθημάτων που κυριολεκτικά δεν αφήνουν καθόλου χώρο στην χαρά, την εμπιστοσύνη και τα θετικά συναισθήματα να έρθουν και να ομορφύνουν την ζωή μας. Απέναντι σ’ αυτή την δοσμένη πραγματικότητα, η οποία μας επιβάλετε από το πολιτιστικό μοντέλο των τελευταίων ετών, όπως αυτό διαμορφώθηκε, με κύρια ώθηση τον καταναλωτισμό και την πορνογραφία, εγκλωβιστήκαμε σε έναν Λαβύρινθο μοναχικότητας, εγωκεντρισμού και θλίψης από τον οποίο δεν μπορούμε να αποδράσουμε, ΑΝ δεν αφυπνίσουμε την Ευφυΐα μας, το θάρρος μας και τον Ήρωα που όλοι έχουμε μέσα μας.

Ο ουσιαστικός σκοπός αυτής της Λέσχης και του πυρήνα της, είναι η αφύπνιση του Ήρωα που όλοι έχουμε μέσα μας και το άνοιγμά μας στην ομορφιά της ζωής, της δράσης, της δημιουργίας, του χορού, της μουσικής, της αρμονίας και της ελευθερίας.

Υπενθυμίζω ότι θρησκευτικές και πολιτικές ιδέες δεν είναι επιθυμητές στις συζητήσεις μας διότι ΔΕΝ δίδουν και δεν δύνανται να δώσουν απαντήσεις στα δικά μας προβλήματα και της εποχής.

Γράψε Σχόλιο

27 αναζητήσεις. 0,331 δευτερόλεπτα.