Η Βούληση προηγείται οποιουδήποτε έργουΦίλε Επισκέπτη, καλώς ήλθες στον ιστοχώρο μου.

Ονομάζομαι Ευάγγελος Βαρελίδης και είμαι Συγγραφέας-Ερευνητής σε θέματα  ΝΟΥ – ΨΥΧΗΣ – ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ – ΕΡΩΤΑ και ΕΓΩ.

Γεννημένος το 1940, γόνος ενός βιοπαλαιστή, σε εποχές «δύσκολες», που κοντεύουν πια επικίνδυνα να ξεχαστούν, μεγάλωσα στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Τη ζωή την ερωτεύτηκα.  Και ταξίδεψα πολύ, εντός και εκτός Ελλάδας.

Και από τότε που θυμάμαι τον ανθρώπινο κόσμο, μικρό παιδί ακόμη, κάποια πράγματα σ’αυτόν δε μου άρεσαν.

Χωρίς να γνωρίζω τα ακριβή αίτια, παρατηρούσα τη συμπεριφορά των μεγάλων γύρω μου και απορούσα.  Τα ψέματά τους, η υποκρισία τους, η βία τους, η φτώχεια τους, η έλλειψη θετικών συναισθημάτων τους, όλα με πλήγωναν.

Οι απορίες μου – βασανιστικά ερωτήματα που ζητούσαν απάντηση - με χαρακτήρισαν σε όλο το βίο μου.

Τώρα, προς το τέλος του ταξιδιού προς την Ιθάκη, έχοντας συγκεντρωμένες τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησα μελετώντας τον κόσμο, γράφω βιβλία για να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση, να γίνει χρήσιμη και σε άλλους.

Είμαι υπέρμαχος του Ωραίου, του Δικαίου, της Αλήθειας και της Ελευθερίας.

Προέκυψα έτσι όταν, ταγμένος στην αναζήτηση των πραγματικών αιτιών της ανθρώπινης δυστυχίας, ανακάλυψα οτι ο σωματικός και συναισθηματικός πόνος, έντεχνα φυτεμένος μέσα στο νου μας απο πολιτικές και θρησκευτικές εξουσίες, καταστρέφουν την έλλογη συμπεριφορά μας.

Αυτός ο ιστοχώρος (blog ή site όπως το λένε στα σύγχρονα… Ελληνικά) είναι η δική μου πράξη αντίδρασης σε ένα ανθρωποποίητο πολιτιστικό μοντέλο που υποβάλει και επιβάλει μόνιμα στην ύπαρξή μας πόνο, φόβο, μοναξιά, βία, ερωτικές διαστροφές και παραφροσύνη.

Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε Συνδημιουργοί του κόσμου και όχι βδελύγματα της φύσης όπως πολιτικές και θρησκευτικές εξουσίες μας υποβάλουν αιώνες τώρα.

Το βιβλίο "ΕΓΩ"Το βιβλίο μου με τίτλο «ΕΓΩ» είναι ένα από τα εργαλεία που αξιοποιώ στη μάχη ενάντια στην ασχήμια, το ψεύδος, το άδικο και την απόπειρα καταδυνάστευσης του ανθρωπίνου είδους, από όπου κι αν αυτά εκπορεύονται.

Φίλε Επισκέπτη προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο μου «ΕΓΩ», που διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή (PDF).

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσεις μαζί μου και να μοιραστείς τις απόψεις ή τις ανησυχίες σου για οποιοδήποτε θέμα που άπτεται της ανθρώπινης συνειδητότητας και συμπεριφοράς.

Βαρελίδης Ευάγγελος
28 αναζητήσεις. 0,398 δευτερόλεπτα.